Με τέσσερα από τα τμήματα της συμμετείχε το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου η Στέγη Πολιτισμού Παράδοσης και Λαογραφίας “Φιλοτέχνες” στις Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις του Δήμου Κομοτηνής.

Οι Φιλοτέχνες συμμετείχαν όπως κάθε χρόνο στις Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις και μετέφεραν στην Κεντρική Πλατεία της Κομοτηνής μία ιδέα, η οποία στις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις είναι ευρέως διαδεδομένη.

Συγκεκριμένα το τμήμα πλεξίματος του συλλόγου έπλεξε σκουφάκια, κασκόλ, γάντια και κάλτσες και κρέμασε μέρος τους σε δέντρα στην Κεντρική Πλατεία, για να τα πάρουν όσοι τα έχουν ανάγκη για να ζεσταθούν τον χειμώνα, ενώ το μεγαλύτερο μέρος θα δοθεί στο Κέντρο Μέριμνας και Αλληλεγγύης του Δήμου Κομοτηνής, για να μοιραστούν με μεγαλύτερη ασφάλεια σε όσους πραγματικά έχουν ανάγκη από όλα αυτά τα αντικείμενα που ετοίμασε το τμήμα πλεξίματος.

Παράλληλα με αυτή τη δράση στην Κεντρική Πλατεία βρίσκονταν το τμήμα της χορωδίας, που έψαλλε παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα κάλαντα, ενώ τα παιδάκια του συλλόγου (και όχι μόνο) ζωγράφισαν χριστουγεννιάτικα δεντράκια και στολίδια. Μάλιστα τα παιδιά δέχθηκαν μία μεγάλη έκπληξη, καθώς νεράιδες από το “Μαγεμένο Πάρκο” τα επισκέφθηκαν και τα πήραν μαζί τους για μία μεγάλη βόλτα στο μεγάλο πάρκο της Κομοτηνής.

Τέλος, το τμήμα λάτιν χόρεψε σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς, παρασέρνοντας στο κέφι μικρούς και μεγάλους., ενώ όσοι πέρασαν από την Κεντρική Πλατεία γεύτηκαν μελομακάρονα και κουραμπιέδες, καθώς και κόκκινο κρασί.

https://www.facebook.com/paratiritis.thrakis/videos/340536633196664/

Με κέφι αλλά και αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο η συμμετοχή των Φιλοτεχνών στις Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις

Αφήστε μια απάντηση