Ως γνωστόν ο ρυθμός, από τα πανάρχαια χρόνια αποτελεί την κύρια βάση της μουσικής άλλα και της ζωής μας. Από τους χτύπους της καρδιάς μας, και τον βηματισμό σε έναν περίπατο, έως και τα ποιο σύνθετα πράγματα στην ζωή μας ακολουθούμε έναν ρυθμό. Αυτόν τον ρυθμό μέσα από τα παραδοσιακά μουσικά κρουστά θα προσπαθήσουμε να ανακαλύψουμε και να μάθουμε και εμείς.
 
Μαθήματα παραδοσιακών κρουστών οργάνων στους Φιλοτεχνες: 1) Τουμπελέκι 2) Νταούλι 3) Νταιρές. Τα μαθήματα μπορούν να παρακολουθήσουν άτομα από 10 χρονών και άνω. 
Φιλικά Γιώργος Αθανασιαδης.
Γκάιντα , καβαλι: Παραδίδονται μαθήματα σε ηλικίες των 10 ετών κ άνω . Τα μαθήματα μπορούν να είναι ατομικά η ομαδικά με μέγιστο αριθμό δυο ατόμων. Η διδακτική ωρα αντιστοιχεί σε 50 λεπτά.. Για κάθε διευκρίνιση υπεύθυνος τμήματος Δημήτριος Κυριακάκης.
 
Τμήμα ακορντεον Στο συγκεκριμένο τμήμα παραδίδονται μαθήματα για ακορντεόν , ατομικά η ομαδικά με μέγιστο αριθμό δυο ατόμων και σε ηλικίες από 10 ετών και άνω. Η διδακτική ώρα αντιστοιχεί σε 50 λεπτά. Για κάθε διευκρίνιση υπεύθυνος τμήματος Θάνος Καρακατσιάνης.
 
 Τμήμα έγχορδων οργάνων. Στο συγκεκριμένο τμήμα παραδίδονται μαθήματα για τα παρακάτω μουσικά όργανα: Μπουζούκι , λαούτο, Ούτι , Μπαγλαμά και τζουρά. Τα μαθήματα μπορούν να είναι ατομικά η ομαδικά με μέγιστο αριθμό δυο ατόμων και σε ηλικίες από 10 ετών και άνω. Η διδακτική ώρα αντιστοιχεί σε 50 λεπτά. Για κάθε διευκρίνιση υπεύθυνος τμήματος Τσακιράκης Κυριάκος.
 
 Παραδοσιακό Βιολί Στο συγκεκριμένο τμήμα παραδίδονται μαθήματα για παραδοσιακό βιολί, ατομικά η ομαδικά με μέγιστο αριθμό δυο ατόμων και σε ηλικίες από 10 ετών και άνω. Η διδακτική ώρα αντιστοιχεί σε 50 λεπτά.. Για κάθε διευκρίνιση υπεύθυνος τμήματος Φώτης Ζανελαρης.